VAKANTIE IN WALES

In de buurt van oeroude dorpjes met lange namen en tussen ruige kliffen liggen belangrijke historische plaatsen als Cardiff, Swansea of Newport te pronken. Een vakantiehuis in Wales staat garant voor een bijzondere vakantie in een stoer land. 

Wales is gastvrij 

Welshmen zijn trots op Wales en trots op hun eigen taal en identiteit. Terecht, want Wales heeft cultureel en landschappelijk veel te bieden en de gastvrijheid staat hoog aangeschreven. Uw vakantiewoning in Wales ligt in een hartelijke regio waar u, nadat het ijs is gebroken, zeer welkom bent. 

Eilanden voor de kust 

Voor de kust van Wales liggen er enkele eilanden waarvan Anglesey in het noordwesten het grootste is. De berg Pen-y-Fan vormt een verbinding met de Cambrian Mountains in het midden van Wales. Hier in de buurt ligt misschien wel uw vakantiehuisje! 

Wales en kastelen 

Liefhebbers van romantische kastelen en middeleeuwse dorpjes hebben het hier naar hun zin. Uw huisje in Wales zorgt voor een ontspannen en unieke vakantie. Tip! Sorteer onze cottages in Wales eerst op prijs. 

WEER & KLIMAAT IN WALES 

De zomers in Wales zijn gemiddeld iets koeler dan in Nederland, maar de temperatuur blijft aangenaam. Uw gezellige vakantiehuis in Wales heeft altijd een gezellig terras voor de warmere dagen. 

Zeer warme lucht 

In de zomermaanden zorgt het zeewater ervoor dat het niet zo heet kan worden in Wales. Door de ligging buiten het vasteland van Europa is de kans kleiner dat er zeer warme lucht uit het oosten wordt aangevoerd. Voor activiteiten in de buurt van uw vakantiewoning in Wales is de temperatuur meestal prima, maar hou in ieder geval een paraplu paraat in uw cottage of huisje. 

Wales en depressies 

Omdat de meeste depressies via westelijke stromingen worden aangevoerd is Wales soms het slachtoffer van een regendepressie. Temperaturen blijven in de zomer op gemiddeld 20 graden steken, maar voor veel mensen is dit prima. Genieten van het weer op het terras van uw cottage in Wales kan het best in de zomer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *