VAKANTIE AAN DE COSTA DEL GARRAF

Spanje 

Vakantie aan de Costa del Garraf betekent genieten van de zon, het strand en het achterland. Spanje is al sinds het begin van de zestiger jaren een van topvakantielanden van Europa. Niet zo gek met duizenden kilometers strand vanaf de Pyreneeën tot aan de Straat van Gibraltar. Spanje kent zeventien grote regio’s waarvan Catalonië er één van is. 

Catalonië 

De regio is verdeeld in de vier provincies Barcelona, Girona, Lleida en Tarragona, die weer onderverdeeld zijn in een totaal van 41 gewesten. Het is een van de belangrijkste toeristische gebieden aan de Middellandse Zee. 

Costa de Garraf 

In Catalonië ligt de Costa del Garraf. Een kleine Costa even na Barcelona tot vlak voor Tarragona in de provincie Barcelona. De Costa del Garraf heeft een kust met prachtige zandstranden. Ter hoogte van het Garraf gebergte wordt de kust rotsachtig met geheimzinnige donkere grotten. 

Pittoreske dorpjes 

Leuke plaatsen langs de kust zijn Sitges, Castelldefels, Segur, Torredembarra en Cubelles. De meest bekende badplaats is natuurlijk Sitges met zijn gepassioneerde geschiedenis. Het merendeel van de Costa del Garraf bestaat uit mooie en pittoreske dorpjes waar men nog de aloude Catalaanse cultuur ontmoet. Vakantie aan de Costa del Garraf betekent Catalonië ontdekken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *