VAKANTIE AAN DE COSTA DE ALMERÍA

Avontuur 

Uw vakantie aan de Costa de Almería wordt een avontuur. Spanje is een groot land met zeer veel culturen, dialecten en eetgewoonten. Spanje is beroemd om de toeristische Costa’s aan de Middellandse Zee, de flamenco muziek met gitaar en dans in Andalusië en de omstreden stierengevechten in vele delen van het land. Maar er is meer. 

Western 

Dit is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería. De Costa de Almería strekt zich uit vanaf Adra tot aan Mojacar. Hier bevindt zich ook het natuurpark van Cabo de Gata-Nijar, het grootste beschermde gebied aan de kust van Andalusië

Verscholen dorpjes 

Het gebied kent kleine, verscholen witte dorpjes. Dorpjes waar de dorpsoudste met gekromde rug nog meehelpt met de amandelteelt. Het landschap lijkt op een woestijn uit een Western en heeft weinig regen. Over Westerns gesproken. 

Wilde Westen 

In dit gebied zijn vele Spaghetti Westerns opgenomen in het okerkleurige dorre woestijnlandschap, dat veel weg heeft van het Wilde Westen van de USA. In Tabernas kan men een plek bezoeken waar deze films zijn opgenomen en tevens zijn er cowboyshows te bekijken. Wist u dat de beroemde film Once upon a time in the West hier is opgenomen? Vakantie aan de Costa de Almería gaat over rust en natuur en strand en cowboys. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *