VAKANTIE AAN DE COSTA BRAVA

Spanje 

Vakantie aan de Costa Brava werkt inspirerend. Het Iberisch schiereiland is een Zuid-Europees land met een zeer eigen cultuur. Spanje al sinds het begin van de zestiger jaren een van 

topvakantielanden van Europa. Niet zo gek met duizenden kilometers strand vanaf de Pyreneeën tot aan de Straat van Gibraltar. Maar Spanje heeft veel meer te bieden. 

Portbau 

De Costa Brava begint bij Portbou aan de grens met Frankrijk en loopt tot Blanes waar hij over gaat in de Costa de Maresme. Bekende plaatsjes als Lloret de Mar, Roses, Blanes en Tossa de Mar vormen al decennia lang het hart van de Costa Brava. Tossa de Mar overigens is minder toeristisch dan andere plaatsjes en voor rustzoekers ideaal. Barcelona ligt op vijf kwartier van Tossa met de bus. 

De Costa Brava 

Langs de 200 kilometer lange, grillige kust treft u aan een oneindige verzameling uitnodigende fraaie baaien. Pijnbomen vormen de grens van bijna alle stranden. Veelal wordt de Costa Brava in verband gebracht met massa toerisme, maar dit is slechts op enkele plaatsen het geval. Het merendeel van de Costa Brava, met name het binnenland, bestaat uit mooie en pittoreske dorpjes waar men de aloude Catalaanse cultuur tegenkomt. Uw vakantie aan de Costa Brava kan beginnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *