CULTUUR EN HISTORIE VAN DE COSTA DEL GARRAF

Iberiërs 

De Iberiërs hebben een belangrijke rol gespeeld in de cultuur en historie van de Costa del Garraf. Dit waren de eerste echte bewoners van Catalonië. De Romeinen uit Italië hebben ook een belangrijke rol in deze regio gespeeld en waren de grondleggers van deze trotse cultuur. In het gebied Pinell zijn resten van tombes uit de Neolithische tijd gevonden. We schrijven 2500 jaar voor Christus. 

Romeinen 

Na de Romeinen heersten de katholieken in de 4e en 5e eeuw over de regio. In deze tijd waren er vele plagen die het volk teisterden. In 715 werd de provincie veroverd door de Arabieren die via het zuiden van het Iberisch schiereiland richting het noorden trokken. Maar de Arabische invloed en macht in dit gebied was heel zwak. 

Napoleon 

De conflicten begonnen opnieuw in de 19e eeuw met de invasie van Napoleon en tussen 1936 en 1939 met de Spaanse burgeroorlog. Tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1936, werd Valencia de hoofdstad van het Republikeinse Spaanse Rijk en leed mede daardoor onder de hevige gevechten tussen het oude Spanje en het leger van Franco. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *