CULTUUR EN HISTORIE VAN DE COSTA DE LA LUZ

Flamenco 

De cultuur en historie van de Costa de la Luz laat zich niet snel beschrijven. Wanneer we het over cultuur hebben dan ontkomen we natuurlijk niet aan de Flamenco. Flamenco is Andalusië. Andalusië is Flamenco. 

Kleurige jurken 

Waar de Flamenco is ontstaan is niet bekend, maar de meeste naslagwerken geven aan dat de dans vooral in het zuiden van Andalusië vorm heeft gekregen. Flamenco gaat over verdriet, passie, verleiding en liefde. Met denkt dat de dans halverwege de 19e eeuw is ontstaan en zijn oorsprong heeft in meerdere muziekvormen. 

Tartessus 

De Costa de la Luz heeft een rijke historie die teruggaat tot de twaalfde eeuw voor Christus. Hier was het koninkrijk van Tartessus gevestigd. De Feniciërs en de Grieken kwamen hier handel drijven met de inwoners. De sporen zijn nog overal terug te vinden. 

Columbus 

Later verschenen de Romeinen en begin 8e eeuw de Arabieren, die gedurende acht eeuwen zouden 

blijven. Dit was ook het vertrekpunt van de belangrijkste zeereis uit de geschiedenis. De ontdekkingsreis van Amerika door Columbus. De overblijfselen kunt u overal in Cádiz nog tegenkomen. In de rijke cultuur en historie van de Costa de la Luz speelt Colombus een belangrijke rol. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *