BEZIENSWAARDIGHEDEN IN ZWARTE WOUD

ZwarteWoud

Bezienswaardigheden in het Zwarte Woud zijn ruimschoots voorhanden. De bron van de romantische Donau in Donaueschingen mag in ieder geval niet ontbreken op uw lijstje. De Donau ontspringt hier in het Zwarte Woud en wordt onderweg voorzien van smeltwater en regen. De Donau eindigt in de Zwarte Zee. 

Hoogste watervallen 

In het kleine plaatsje Triberg bevinden zich de Triberger Watervallen. De watervallen eindigen in de Donau en zijn een topattractie in Duitsland omdat ze een van de hoogste watervallen in Duitsland zijn. Vergeet niet uw videocamera mee te nemen naar de waterval! De beelden bekijkt u later in uw huis in het Schwarzwald. 

Betoverende valleien 

Vanaf het Kasteel Hohenzollern heeft u een prachtig uitzicht op de bonkige bergen en de betoverende valleien van het Zwarte Woud. Uw vakantiehuis in het Zwarte Woud is geen kasteel, maar is bijna net zo fraai! 

Freiburger Münster 

De kerk Freiburger Münster in het oude stadscentrum van Freibourg is een aanrader. De 116 meter hoge toren getuigt van de fraaie Gotische architectuur. Het oude stadtheater, het handelscentrum en het Augustinermuseum staan natuurlijk ook op het programma! 

Groene route bij huis 

De Schwarzwald Hochstrasse loopt van Freuenstadt tot aan Baden-Baden en is een groene route die u langs belangrijke bezienswaardigheden in het Zwarte Woud voert. Wat u zeker moet doen is even plonsen in de Geroldsau Waterval, vlakbij bij Baden-Baden. 

Wilde zwijnen 

In het Wildpark Pforzheim bevinden zich vele dieren als de otter, de Lynx, de os, maar ook wilde zwijnen. Geniet ook van de flora in het nabijgelegen bos. Na afloop van de tocht is het heerlijk relaxen op het terras van uw fraaie vakantiewoning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *