BEZIENSWAARDIGHEDEN IN WEST BOHEMEN

In het Boheemse woud zijn talloze, uitgestippelde wandelroutes te vinden en in de heuvelachtige en bosrijke omgeving van de kuurplaatsen zijn gemarkeerde wandelwegen uitgezet, die leiden langs diverse bronnen in de bossen. De kuuroorden van West-Bohemen worden al eeuwenlang bezocht door mensen die verschillende soorten van genezing zoeken. 

Thuisland van de Chodden 

Domazlice grenst aan het Boheemse woud en de Duitse grens en is het thuisland van de Chodden. Dit volk wordt ook wel de Boheemse Schotten genoemd. Ze spelen een muziekinstrument dat erg veel lijkt op de Schotse doedelzak. Misschien ligt uw fraaie vakantievilla in West-Bohemen wel bij Domazlice! 

Nationale drank 

Bier is de nationale drank van de Tsjechen. Zij drinken bier bij vrijwel iedere warme maaltijd. Het woord pilsje is afgeleid van het bier van de beroemde brouwerijen in de stad Plzen en de bekende biermerken zijn dan ook overal verkrijgbaar. Onze vakantiewoningen in West-Bohemen schenken helaas geen gratis pils! 

Geregistreerd paardenras 

In 1572 wees keizer Maximiliaan II het plaatsje Kladruby aan als plaats waar statige koetspaarden gefokt moesten worden. De paarden, Kladrubers, zijn het oudste geregistreerde paardenras ter wereld. Rond Kladruby kunt u een aantal mooie kastelen bezoeken zoals Becov of Kynzvart. Uw leuke huisje in West-Bohemen lijkt ook wel op een kasteel! 

Tsjechische kloosters 

Het Benedictijnenklooster van Kladruby is één van de oudste Tsjechische kloosters. Het is gesticht in 1115. In 1712-1726 is het herbouwd door de Italiaanse architect Santini die het een bijzonder barokgotisch uiterlijk gaf. Uw vakantiehuis in West-Bohemen heeft helaas geen barok-gotisch uiterlijk! 

Kuuroord Konstantinovy Lazne 

Het pittoreske kleine kuuroord Konstantinovy Lazne is ook een trekpleister. Natuurliefhebbers komen hier ruim aan hun trekken in de bosrijke omgeving. In het westen van Tsjechië ligt het prachtige Ertsgebergte. De hoogvlakten en lichte hellingen in dit gebergte zijn aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers. Vertrekpunt is uw leuke vakantiehuis in West-Bohemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *