BEZIENSWAARDIGHEDEN IN WALLIS

De Col du Grand Saint Bernhard is 2473 meter hoog en Bourg St-Pierre, het laatste dorp voor de pas ligt op 1632 meter hoogte. Liefhebbers van de Sint Bernhardshond kunnen hier ’s zomers de beroemde honden ontmoeten. In de middeleeuwen werden de dieren hier door monniken gefokt, eerst als lastdier, later ook als reddingshond bij een lawineongeluk. 

Blauw bergmeer 

Op de grens met het kanton Bern ligt de Totensee. Rond 800 zijn hier soldaten van hertog Bertold V von Zähringen in het water gedreven. Ook soldaten van Napoleon verdronken in het meer dat op 2160 meter ligt, precies op de waterscheidingsgrens tussen Noordzee en Middelllandse Zee. Het meer ligt in de buurt van uw vakantiehuisje, gîte of woning in Wallis. 

Uw vakantiehuis bij Matterhorn 

Met 4478 meter is de Matterhorn de onbetwiste topper van Wallis. Begin uw tocht in het 

Matterhorn Museum op de Kirchplatz. Neem dan een van de stoeltjesliften of gondelbanen omhoog om tot aan de voet van de beroemde alp te komen. Uw huis in Wallis ligt beneden in het dal. 

Vakantiehuisje Gornegrat Bahn 

Stap in de hoogste tandradbaan van Europa. Over het steilste kabelspoor met een stijging van 87%, tot aan het Gornergratbahnhof op 3.089 meter hoogte. U bent hier omringd door 29 toppen hoger dan 4.000 m en diverse gletsjers, waaronder de Findel- en de Gornergletsjer. De laatste is de langste gletsjer in de Alpen. Uw vakantiehuis in Wallis wacht wel even! 

Het Lötschental 

Verscholen tussen twee hoge bergkammen ligt het Lötschental. De dalweg houdt op bij Fafleralp. Een wandeling in het dal is de uitgelezen kans om de steenarend of alpenmarmot te zien. Dit is weer een leuk uitje in de buurt van uw vakantiehuis, gîte of chalet in Wallis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *