BEZIENSWAARDIGHEDEN IN TURKIJE

De vele uitjes in Turkije zijn niet aan te slepen. De eeuwenoude cultuur zorgt voor betoverende bezienswaardigheden. Oude paleizen en kloosters met prachtige fresco’s worden afgewisseld door tempels waar u ogen en oren tekort komt. 

Istanbul betovert 

Istanbul is verdeeld over twee continenten, Europa en Azië. De Bosporus loopt dromerig dwars door de Istanbul en geeft het nog meer kleur en karakter. In de stad is onder andere het Topkapipaleis te bezoeken en langs de stadsmuur is altijd wat te beleven. Vanaf de muur heeft u misschien wel uitzicht op uw fraaie vakantiehuis. 

Turkije en ruïnecomplexen 

Aanrader! Efeze wordt als een van de mooiste ruïnecomplexen van de westerse wereld genoemd. Dit belangrijke archeologisch gebied presenteert veel unieke opgravingen uit de Griekse oudheid van ongeveer 1100 jaar voor Christus. 

Cappadocië 

De rotsformaties van Cappadocië zijn dertig miljoen jaar geleden ontstaan. Vulkaanuitbarstingen vulden de omgeving met een erosiegevoelig materiaal en turfsteen. Dit is door de jaren heen langzaam weggesleten en zo ontstonden de bijzondere rotsformaties. Omliggende plaatsen als Ürgüp en Göreme mag u niet laten liggen. 

Jachthaven bij uw vakantiehuis in Turkije 

Een hele bekende badplaats van Turkije is Marmaris. In de jachthaven van Marmaris vindt u vele restaurantjes, barretjes en leuke straatjes en bezorgen u dat typische vakantiegevoel. Natuurlijk maakt u hiervandaan een boottochtje naar Rhodos.  

Ziganagebergte in Maçka 

Het Sümelaklooster ligt in het Ziganagebergte in Maçka. Het klooster ligt op een hoogte van zo’n 1200 meter en bevindt zich in het nationale park Altindere. De rotskerk in het klooster is van binnen en buiten compleet bedekt met betoverende fresco’s. 

Tempelcomplex 

Dit bergheiligdom is ongeveer 11.000 jaar oud en is het oudst bekende tempelcomplex ter wereld. In de diverse lagen worden monolithische T-vormige pilaren en terrazzovloeren uit het Romeinse Rijk gevonden. Misschien heeft uw huis in Turkije ook wel een terrazzovloer! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *