BEZIENSWAARDIGHEDEN IN TSJECHIË

De bezienswaardigheden in Tsjechië zijn niet op een hand te tellen. Praag is natuurlijk de belangrijkste publiekstrekker. En terecht. Het Nationaal Museum en het Nationaal Theater, de SintVituskathedraal zijn het begin, maar er is nog veel meer… 

Prachtig Praag 

De prachtige gotische Karelsbrug heeft een zeer prominente plaats in deze prachtige historische stad. De brug heeft een rijke geschiedenis. Het oude Stadsplein huisvest het stadhuis, paleizen, SintNicolaaskerk en de klokkentoren. Uw fraaie vakantiewoning in Tsjechië wacht wel even. 

De burcht Pražský hrad 

Op de heuvel ligt de burcht Pražský hrad. De burcht is gebouwd in de 9e eeuw en is de grootste burcht ter wereld. De binnenpleinen, paleizen en kerken in de directe omgeving zijn ronduit indrukwekkend te noemen. Toeristen die geen eigen vakantiehuis in Tsjechië hebben, kunnen in de buurt overnachten. 

Frans Kafka 

Ten noorden van de oude stad in Praag ligt de Joodse wijk Josefov met monumenten, synagogen en de joodse begraafplaats. Het geboortehuis van de beroemde schrijver Franz Kafka is hier in de Josefov wijk te vinden. 

Eiffeltoren in Praag 

In Malá Strana, één van de oudste wijken van Praag, staat een kleine kopie van de Eiffeltoren. De hoge Petřín uitkijktoren is maar liefst 60 meter hoog. Vroeger werd deze toren op de Petřín heuvel gebruikt als observatietoren en zendmast. In de verte ligt uw leuke vakantiehuisje. 

Tsjechië en ÄŒeský Krumlov 

Het middeleeuwse stadje ÄŒeský Krumlov is een van de belangrijkste bezienswaardigheden en is beslist een leuk uitje vanuit uw landhuis. Al sinds de 13e eeuw ligt de stad dromerig aan de rivier de Moldau. Het majestueuze kasteel en de burcht moet u in ieder geval zien. 

Bier in Tsjechië 

Tsjechen houden van bier en een bezoek aan een bierbrouwerij is een leuk uitje. De meest bekende brouwerij is die van Budweiser Budvar in ÄŒeske BudÄ› jovice. U ontkomt niet aan het drinken van een lokaal biertje in uw eigen huisje in Tsjechië! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *