BEZIENSWAARDIGHEDEN IN SLOWAKIJË

De vele bezienswaardigheden in Slowakije zijn indrukwekkend. Bratislava is de fraaie hoofdstad van 

Slowakije en ligt aan weerszijden van de romantische Donau. In het oude stadshart bevindt zich de Michaeltoren in barokstijl en in de Martinsdom werden eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk gekroond. 

Hoge Tatra 

In de vele berggebieden kunt u oneindige wandelingen maken en in de winter zijn het populaire wintersportgebieden. In de Hoge Tatra bevindt zich ook de Gerlachovský štít. Met 2.655 meter de hoogste berg van Slowakije. Uw leuke vakantiehuis in Slowakije is het ideale startpunt voor een beklimming! 

De burcht Bratislavský hrad 

De burcht Bratislavský hrad in Bratislava dateert uit de negende eeuw. De ergste beschadigingen hebben rond 1811 plaatsgevonden toen er een felle brand woedde. Voor een lange tijd is het daarna een ruïne geweest. Toeristen die geen eigen vakantiehuis in Slowakije hebben, kunnen in de hoofdstad overnachten. 

Traditionele houten huisjes 

Op de berg Sidorovo ligt het traditionele dorp Vlkolínec. Het staat bekend om zijn traditionele houten huisjes die in pastelkleuren zijn geverfd. Op de markt van Vlkolínec staat zelfs nog een klokkentoren uit 1770 die volledig uit hout is opgetrokken. 

Banská Štiavnica 

De zilver- en goudmijnen van deze stad zijn beroemd. Rond de veertiende en vijftiende eeuw stond de winning van goud en zilver centraal. Na deze periode werden de huizen in renaissance stijl gebouwd. Zo stamt de St. Catharina kerk uit de vijftiende eeuw en het kasteel en raadhuis uit de zestiende eeuw. Uw leuke vakantiehuis in Slowakije dateert gelukkig uit een latere periode. 

Houten vlot 

De rivier de Dunajec stroomt tussen de landen Polen en Slowakije. Het betoverende berglandschap kent een gevarieerde fauna. Tip! De meest leuke manier om dit landschap te ontdekken is met een houten vlot over het water. Dit is beslist een leuk uitje vanuit uw landhuis. 

Slowakije drinkt pruimenbrandewijn 

Slowaken houden van slivovitsj (pruimenbrandewijn). In de middeleeuwen was het verboden thuis bier te brouwen en was de bierproductie enkel voorbehouden aan brouwerijen. U ontkomt niet aan het drinken van glaasje slivovitsj in uw eigen huisje in Slowakije!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *