BEZIENSWAARDIGHEDEN IN SAUERLAND

De bezienswaardigheden in Sauerland zijn niet aan te slepen. Hagen is de poort tot het Sauerland. Het Osthaus Museum is een mooi gerestaureerd complex en heeft veel aandacht voor Duitse expressionisten van de 20e eeuw. 

Attahöhle bij Attendorn 

De grotten van Sauerland trekken jaarlijks vele toeristen. De bekendste zijn de Deckenhöhle bij Letmathe, Balverhöhle bij Balve en de Attahöhle bij Attendorn. Sommige grotten zijn zelfs in gebruik als concert- of feestzaal. 

Superachtbaan 

Het Fort Fun Abenteuerland bij Bestwig is een échte publiekstrekker. Liefhebbers van avontuur rollen of vliegen als piraat of indiaan door de attracties. De superachtbaan gaat een stukje hoger en is een heus avontuur. 

Willem van Oranje 

In het kasteel Ginsburg verzamelde Willem van Oranje in 1568 voldoende soldaten om tegen de Spanjaarden te vechten en de toren kan nog steeds worden beklommen. In het Sauerland Wildpark kunt u dieren als wolven, lynxen, wisenten en wasberen bekijken. Uw vakantiehuis in Sauerland ligt hier niet ver vandaan. Historische treinen 

Fraaie historische en gerestaureerde, historische treinen rijden in de omgeving van Plettenberg tussen Hüinghausen, Seissenschmidt en Köbbinghauser en is voor de liefhebber een echte aanrader. 

Historische kledij 

De vakwerkhuizen in Freudenberg zijn beroemd. Vrijwel de gehele kern van het stadje verkeert nog in de authentieke historische staat. Mist u vooral de Mittelalterliche Markt niet, met de marskramers in historische kledij gestoken. Na dit bezoek is het heerlijk relaxen in uw gezellige vakantiewoning. 

Sauerland en Altstadt Soest 

In het Rothaargebergte ligt de Altstadt Soest met romaanse, gotische en barokke kerken en mooie vakwerkhuizen. De stadsmuur bleef gelukkig voor het grootste gedeelte behouden. Tip! Maak een uitdagende wandeling over de stadsmuur, maar glij niet uit. Er ligt geen verbandtrommel in uw vakantiehuisje in Sauerland! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *