BEZIENSWAARDIGHEDEN IN RHODOS

Egiesche

De meeste stranden en mooie plaatsjes liggen in de buurt van uw fraaie vakantiehuisje op Rhodos. De Vlindervallei ligt op 26 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad, het is een smal dal waardoor een beek stroomt en het wordt overspannen door kleine houten bruggetjes. In de periode van juni tot en met augustus krioelt het hier van de vlinders Panaxia Quadri-punctaria. U kunt de vallei het beste vroeg in de morgen bezoeken, voordat de bussen toeristen arriveren. De vlinders worden aangetrokken door het gouden hars van de torax-bomen die een naar vanille ruikende gom afscheiden. 

Acropolis Lindos 

In Lindos wordt jaarlijks de hoogste temperatuur van het eiland gemeten. Onder de Acropolis ligt het stadje Lindos met haar romantische witte huizen en boven de oude stad ligt de Acropolis met haar tempel van Athena Lindia uit de 4e eeuw voor Christus. Uw vakantiehuisje of appartement op Rhodos dateert uit een latere periode. Gelukkig maar. 

Dorische tempel 

Tip! De Dorische stad Kameiros ligt niet ver van uw huis, woning of bungalow en dateert waarschijnlijk uit 142 voor Christus. Het is een van de best bewaard gebleven Griekse steden uit de oudheid. De Dorische tempel uit de 3e eeuw voor Christus, een altaar voor Helius en de tempel van Athena Polias uit de 6e eeuw voor Christus zijn aanraders. Hetzelfde geldt voor de restanten van de stadsmuur. 

Panorama’s Egeïsche Zee 

Aan de zuidwestzijde van Rhodos bij de bergdorpen Emponas, Siana en Apolakkia wisselen geurende naaldwouden, grillige rotspartijen en wijngaarden elkaar af. In dit betoverende gebied kunt u oneindig lange wandeltochten maken en het panorama over de bergen en de azuurblauwe Egeïsche Zee op u in laten werken. Vanuit uw vakantiehuis of woning op Rhodos zijn de dorpen goed te zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *