BEZIENSWAARDIGHEDEN IN PELOPONNESOS

peloponoss

Op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van Korinthe bij Isthmia vindt u het heiligdom van Poseidon uit de 7e eeuw voor Christus. Ook is er een museum met unieke stukken. Verder naar het zuidoosten komt u bij de Romeinse baden van Belle Helene met prachtige stranden en warmwaterbronnen. 

Dorische tempel van Apollo 

In de oude stad van Korinthe zijn de meeste monumenten Romeins. De Dorische tempel van Apollo uit de 6e eeuw voor Christus is het belangrijkste monument en de ruïnes van een theater uit 4e eeuw voor Christus mag u niet overslaan. Uw vakantiehuisje of appartement op de Peloponnesos is gelukkig geen ruïne. Het lijkt wel een paleis! 

Mega Spileo 

Vanuit Diakofto brengt een kabelspoorbaan u naar het slaperige bergdorp Kalavrita. De prachtige panorama’s op Zahlorou en Mega Spileo doen u verstillen. Dit klooster uit de 17e eeuw is gebouwd in een grot. 

Akropolis in Sparta 

In Sparta vindt u ruïnes van de oude Akropolis, het heiligdom van Artemis Orthia uit de 6e eeuw voor Christus, het graf van Leonidas uit de 5e eeuw voor Christus en het Menelaion. Vijf kilometer van Sparta ligt de indrukwekkende Byzantijnse stad Mistras. Het Mistras kasteel dateert uit 1249. Tip! Neem een kijkje bij het strand van Vodoikoilia ten noorden van de baai van Navarino. Het is een mooi en intiem strand en wordt beoordeeld als een van de 10 mooiste stranden ter wereld. 

Mooiste vakantiehuis 

Eleia heeft prachtige bergdorpen als Lala en Lambia met kersen- en walnootbomen. De tempel van 

Apollo Epikourios nabij het dorp Bassae is verrassend en wordt gezien als de op één na mooiste tempel van Griekenland. Uw vakantiehuis of woning is in ieder geval het mooiste vakantiehuis op de Peloponnesos! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *