BEZIENSWAARDIGHEDEN IN OOSTZEE

Die lange rijke geschiedenis van de Oostzee en de Hanzesteden is nu nog zichtbaar in Lübeck. In de door water omringde middeleeuwse binnenstad is de imposante stadspoort de Holstentor zeer aantrekkelijk te noemen. Lübeck ligt misschien wel vlakbij uw vakantiehuis aan de Oostzee. 

St. Marienkirche Lübeck 

Het 13e eeuwse Rathaus is een prachtig gotisch gebouw met hoge slanke torens en imposante bogen. Dit is een echte publiekstrekker. De mooiste kerk van Lübeck is de St. Marienkirche, een grote basiliek met maar liefst twee torens van 125 meter hoog. Dat huis in de verte… is dat niet uw ruime landhuis aan de Oostzee? Hanzestad Stralsund 

De bijna achthonderd jaar oude Hanzestad Stralsund mag u niet missen op uw zwerftocht langs de Duitse Oostzeekust. De oude romantische patriciërshuizen uit de 15e eeuw en de 16e eeuw zijn ronduit fraai te noemen. Van de Hanzetijd getuigt een groot aantal historische bouwwerken in baksteen gotiek, waaronder het raadhuis en drie grote kerken. 

Oude badplaats Travemünde 

Travemünde is een oude badplaats die is ontstaan uit een versterkte plaats die in de 12e eeuw was aangelegd bij de monding van de Trave in Travemünde. Het gedeelte ten oosten van de monding staat bekend als de Priwall. De fortificaties van Travemünde zijn al in 1807 afgebroken en dat is eigenlijk wel jammer. 

Rügen, het grootste eiland van Duitsland 

Het eiland Rügen is een van de populairste vakantiebestemmingen. Een meer dan 100 jaar oude smalspoorbaan, de Rasende Roland, brengt de vakantiegangers met een snelheid van 30 kilometer per uur snel naar de verschillende zeebaden op het eiland. De kinderen praten er nog lang over na in uw vakantiehuis. 

De Oostzee en de Krijtrotsen 

Rügen heeft maar liefst 60 km fijne zandstranden en het uitzicht op de krijtrotsen van de 

Stubbenkammer is hiervandaan imponerend. Bezoek zeker de idyllische vissersdorpjes en de chique herenhuizen. Even wit als de krijtrotsen is ook de stad Putbus, de oudste badplaats van het eilanden, en vooral bekend door de fraaie classicistische architectuur. 

Rügens schitterende natuur- en cultuurlandschap 

Naast wereldberoemde bezienswaardigheden als kaap Arkona en het jachtslot Granitz is het eiland bekend door de Störtebeker Festspiele die worden gehouden in het unieke natuurtheater Ralwiek. Beslist doen! Uw vakantiehuis aan de Oostzee kan wel even wachten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *