BEZIENSWAARDIGHEDEN IN OOST BOHEMEN

Het Adelaarsgebergte is een klein berggebied van ongeveer 20 km lang en 10 km breed. Het is het meest oostelijk gelegen berggebied van Bohemen op de grens met Polen. U vindt er idyllische stadjes met oude huisjes en talloze kastelen. De rivier Orlicke stroomt dromerig door het gebergte samen met nog vele andere kleinere beekjes. Uw vakantiehuis in Oost-Bohemen wacht wel even! 

Wandelen in Adelaarsgebergte 

In het Adelaarsgebergte zijn prima wandelmogelijkheden. De goed aangegeven paden leiden u eenvoudig en veilig door het hele gebied. Er zijn twee grote meren waar u uitstekend kunt watersporten. Rozkos en Pastviny liggen ideaal om te zeilen, zwemmen of te roeien. 

Mooiste kloosters 

Het Benedictijns klooster van Broumov mag zich een van de mooiste kloosters van Tsjechie noemen. Het 14e-eeuwse klooster is door de benedictijnse genootschap gestichten het huidige barokke exterieur komt uit de 18e eeuw. Een imposant uitzicht op de omgeving en misschien wel op uw fraaie vakantievilla in Oost-Bohemen is de beloning voor uw tocht hiernaartoe. 

Doek van Torino 

Tijdens een bezichtiging kunt u een unieke replica zien van het doek van Torino uit 1651. Verder liggen er restanten van de gemummificeerde priesters, organisten, burgers en andere belangrijke personen uit Vamberk in de kelders van het klooster. Uw leuke vakantiehuis in Oost-Bohemen is geen klooster, maar het huis biedt wel alle comfort! 

Kasteel Pardubice 

De adellijke familie Pernstejn heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Pardubice. Aan het eind van de 15e eeuw kreeg de familie de stad in bezit. In 1507 werd de stad bijna helemaal verwoest door brand. De familie heeft toen besloten de stad en het kasteel in renaissancestijl te renoveren. Onze vakantiewoningen in Oost-Bohemen hebben niet het volume van dit kasteel, maar zijn niet minder fraai!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *