BEZIENSWAARDIGHEDEN IN NOORD BOHEMEN/REUZENGEBERGTE

Liberec is altijd een ambachts- en industriestad geweest, maar naast veel moderne gebouwen vindt u er ook oude architectuur. Zo liggen er veel ambachtelijke houten huizen uit de 17de eeuw. Het Raadhuis stamt uit de 19de eeuw. 

kabelbaan naar de top 

Leuk voor de kinderen is vanaf Liberec een tochtje te maken naar de dierentuin of de botanische tuin, maar u kunt ook met de kabelbaan naar de top van de 1000 meter hoge berg Jested. Hier kunt u genieten van een imposant uitzicht op de omgeving en misschien wel op uw fraaie vakantievilla in Noord-Bohemen. 

Gotische kasteel 

In het noorden van Jizerské hory, ligt het gotische kasteel Frydlant, waar ter ere van Albrecht von Wallenstein, een fraai Renaissanceslot bijgebouwd werd. Onze vakantiewoningen in Noord-Bohemen hebben niet het volume van een kasteel, maar zijn niet minder fraai! 

Vruchtbare landbouwgebied 

In een dromerig gebied bij de Elbe met dode vulkanen en hellingen met wijnbouw, vindt u de Tuin van Bohemen. Dit is het meest vruchtbare landbouwgebied van Tsjechië. Het centrum van dit stadje is historisch en u kunt hier een groot aantal historische huisjes bekijken. Uw leuke vakantiehuis in Noord-Bohemen is niet historisch, maar het huis biedt wel alle comfort! 

Gevormde rotsformaties 

Een stuk verderop vindt u het gebied Boheems Zwitserland. Deze streek met ruige rotsformaties van zandsteen is een eldorado voor bergbeklimmers. Vanaf het terras van uw vakantiehuis in NoordBohemen ziet u misschien wel de bergbeklimmers op de hoge toppen hangen. 

Huisje bij Reuzengebergte 

Het Reuzengebergte ligt aan de Poolse grens niet ver van Praag. Het gebergte heet in het Tsjechisch Krkonose en dankt zijn naam aan de legende van de reus Krakonos. Het Reuzengebergte is niet groot, ongeveer 40 km lang en 20 km breed, maar wel aantrekkelijk. Vertrekpunt is uw leuke vakantiehuis in Noord-Bohemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *