BEZIENSWAARDIGHEDEN IN LEFKAS

Lefkas

De meeste stranden en mooie plaatsjes liggen in de buurt van uw fraaie vakantiehuisje op Lefkas. Argostoli is de mooie hoofdstad van Kefalonia en ligt bijzonder fraai aan een baai. Het archeologisch museum heeft een aantal interessante vondsten uit graven uit de Myceense tijd als wapens, sarcofagen en sieraden. De vondsten zijn overal op het eiland gedaan, maar vooral in Kolokata, Metaxata en Mazakarata. 

De grot van Melissani 

Een deel van het plafond van Melissani, een ondergronds meer, is ingestort, waardoor er een spookachtig meer met donkerblauw water is ontstaan. Het water gaat via twee onderaardse gangen naar de grot van Melissani aan de weg van Sami naar Agia Efimia. De grot van Melissani kan dagelijks per boot worden bezocht vanuit uw vakantiehuisje of appartement op Lefkas. 

Druipsteengrotten 

Tip! Bezoek zeker Drogarati, dit zijn druipsteengrotten in het noorden van Lefkas. De grotten liggen aan de weg van Sami naar Argostoli ten zuiden van Sami. Het is een enorme kamer vol stalagmieten, waar ook concerten worden gehouden. Een echte aanrader!  

Uw vakantiehuis in Assos 

Assos is een sprookjesachtig badplaatsje met een 16e eeuws Venetiaans kastro en een paar kleine zandstrandjes, okerkleurige Venetiaanse huizen en een verpletterend uitzicht op de Ionische Zee. Uw leuke huis op Lefkas ligt misschien wel in Assos. 

Ruïnes van huizen 

Agios Andreas is de oude hoofdstad van Kefalonia met een prachtig middeleeuws kastro met gracht en ruïnes van huizen en kerken. Vanaf de 300 meter hoge top heeft u een fantastisch uitzicht. In de directe omgeving staat ook het klooster Agios Andreas met fresco’s en 16e eeuwse iconen. Vanuit uw vakantiehuis of woning op Lefkas is het klooster goed te zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *