BEZIENSWAARDIGHEDEN IN KRETA

De meeste stranden en mooie plaatsjes liggen in de buurt van uw fraaie vakantiehuis op Kreta, maar ook als u van kerken en kloosters houdt, heeft Kreta voldoende te bieden. Kreta telt vele oude kloosters en kerken waar u ogen en oren tekort komt om alle indrukken te verwerken. 

Samaria kloof 

De Samaria-kloof werd in 1962 uitgeroepen tot nationaal park en een wandeltocht door de Samariakloof wordt een onvergetelijk avontuur. Uw vakantiehuisje of appartement op Kreta ligt meestal niet ver rijden van de kloof. 

Venetiaanse huisjes 

Rethymnon is de derde grootste stad op Kreta en is tevens de hoofdstad van het gelijknamige departement. Deze oude stad is nog in prima staat. Het oude pittoreske centrum van Rethymnon is een doolhof van kleine straatjes en kleurrijke Venetiaanse huisjes. Het 16e eeuwse fort en de stadsmuur zijn een aanrader en liggen vast in de buurt van uw huis, woning of bungalow. 

Kreta en Knossos 

Rond 1900 werd Knossos door Arthur Evans ontdekt en bleek het belangrijkste overblijfsel van de Minoïsche beschaving. Het Minoïsche paleis is naar zeggen gebouwd door Deadalus in de vorm van een labyrint. Het paleis is een echt doolhof. 

Nederzetting Gournia 

Gournia ligt aan de oostkant van Kreta en is een middelgrote nederzetting uit de Minoïsche periode op Kreta. Het wordt ook wel het Pompeii van het Minoïsche Kreta genoemd, zeggen de meeste mensen. 

Huisje bij Chania 

Chania was vroeger ook een klein vissersplaatsje aan zee maar tegenwoordig is het een levendige plaats met veel kleurrijke winkeltjes en terrasjes. De smalle straatjes, de vele kleine restaurantjes aan het water en het mooie uitzicht over de haven met zijn trotse vuurtoren maken de plaats zeer fotogeniek. Vanuit uw vakantiehuis of woning op Kreta is Chania goed te bereiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *