BEZIENSWAARDIGHEDEN IN HARZ

De bezienswaardigheden in de Harz zijn niet op een hand te tellen. Het Rosarium Sangerhausen met meer dan 8300 rozensoorten uit 40 onderklassen is een leuk uitje. De meeste rozen bloeien vanaf medio juni en het hoogtepunt is het populaire rozenfeest eind juni. 

Fabelachtig uitzicht 

Deze hoogste berg van de Eifel (1.141 meter) is tevens de hoogste berg van Noord-Duitsland en ook van de Harz. De populaire berg is alleen te voet, per fiets, per koets of per smalspoor te bereiken. Het uitzicht vanaf de top is fabelachtig. Met wat geluk kunt u hiervandaan uw landhuis in de Harz zien liggen! 

Oude kopermijn 

De Röhrigschacht, is een oude kopermijn en openbaar voor bezoekers. Ook voor kinderen is dit een leuk uitje. De geschiedenis van de geologie, mijnbouw en mineralogie staan centraal en er wordt speciaal ingegaan op transporttechnieken in de mijn. 

Per smalspoor 

De Brocken beklimmen per smalspoor is leuk voor u en de kinderen. De HSB smalspoortreinbaan is één van de meest geliefde hoogtepunten van de Harz en is beslist een aanrader. De Harzquerbaan, de Brockenbaan en de Selkedalbaan rijden het gehele jaar door. 

Beroemd concentratiekamp 

Mittelbau Dora was een beroemd concentratiekamp waar tussen 1943 en 1945 onderdelen werden gemaakt voor V2-raketten. In dit concentratiekamp werkten maar liefst 60.000 mensen onder de meest vreselijke omstandigheden. 20.000 mensen hebben het concentratiekamp niet overleefd. 

Frisse waterpartijen bij uw vakantiehuis 

De ophaalbruggen en de kantelen herinneren u aan de tijd van de ridders en de fraaie parktuin heeft prachtige bomen en frisse waterpartijen. Wilt u ook een waterpartij bij uw vakantiewoning? 

Harz heeft langste kabelbaan 

De Wurmberglift op de Wurmberg werd in het jaar 2000 compleet vernieuwd en is de langste kabelbaan van Noord-Duitsland. De kabelbaan is bijna 3 km lang en overspant een hoogte van 400 meter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *