BEZIENSWAARDIGHEDEN IN FRIESLAND

Het aantal leuke uitjes in Friesland is ontelbaar. De niet te missen Waterpoort aan de Stadsgracht van Sneek is bezienswaardig en het Sneekermeer en de historische binnenstad trekken jaarlijks vele bezoekers. De grote trekpleister is natuurlijk de Sneekweek. 

Trekpleisters van Leeuwarden 

De grachten van Leeuwarden hebben veel gezellige horecagelegenheden die zich bevinden in kelders aan het water. Sommige hebben daardoor zelfs een knus terras direct in de gracht. De grote trekpleisters van de stad zijn het stadhuis, Paleis van Justitie, St. Bonifatiuskerk, Kanselarij, de Waag van Leeuwarden en de Oldehove. Uw fraaie vakantiehuis in Friesland is misschien ook wel een trekpleister. 

Schiermonnikoog 

Friesland heeft vier nationale parken, waarvan de grootste te vinden zijn op Schiermonnikoog. Het eiland wordt geprezen om zijn rust, die onder andere in stand wordt gehouden doordat bezoekers hun auto op de vaste wal moeten achterlaten. 

Lauwersmeer 

Het grote Nationale Park Lauwersmeer bij Dokkumer Nieuwe Zijlen, is populair om zijn prachtige orchideeën en vogels als de lepelaar, slechtvalk en de roze Grutto. 

Elfstedentocht 

Voorwaarde voor de Elfstedentocht is natuurlijk ijs. Er worden tijdens deze tocht elf steden per schaats aangedaan. De steden zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, 

Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum, Leeuwarden. De route noteert 155 km en kan in de zomer ook per fiets worden afgelegd vanuit uw vakantiehuis in Friesland. 

Ballonnen bij vakantiehuis

De plaats Joure staat ook wel bekend als Balloon City. In Joure gaan op het jaarlijkse ballonnenfestijn ongeveer 35 luchtballonnen de lucht in. Er is op die dag veel gezelligheid te vinden aan de Nutsbaan. Vaak doen er ook buitenlandse luchtballonnen mee om hun land tijdens dit evenement te vertegenwoordigen. 

Wouda-gemaal 

Het grootst nog steeds werkende stoomgemaal van de wereld staat in Tacozijl. Het wordt gebruikt om waterstanden in Friesland onder controle te houden. Dirk Frederik Wouda was destijds de vertegenwoordiger van Provinciale Waterstaat. Uw eigen vakantiewoning in Friesland ligt hier niet ver vandaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *