BEZIENSWAARDIGHEDEN IN België

De bezienswaardigheden in België zijn niet op een hand te tellen. De Grote Markt is al sinds de elfde eeuw het centrum van de stad Brussel. Aan de Grote Markt staan een groot aantal historische gildehuizen. 

België en het Atomium 

Maar Brussel is vooral bekend door het indrukwekkende Atomium. Dit monument is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel. Uw fraaie chalet is geen monument, maar is niet minder indrukwekkend. 

Werelderfgoedlijst van Unesco 

De West-Vlaamse stad Brugge is van oudsher al een stad geweest van importantie. De bloeiende lakenproductie in de regio en de zeehaven maakten van Brugge een historische stad. De binnenstad van Brugge staat met haar historische woningen zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. 

Frivool Vlaanderen 

De grootste stad van het Vlaamse deel van België nodigt u graag uit voor een bezoek aan de vele leuke barretjes en restaurantjes om te genieten van de trotse Vlaamse gastronomie. Antwerpen heeft veel te bieden en kent een gastvrije sfeer waarin de Belgische cultuur goed herkenbaar is. 

Bier bij uw vakantiehuis 

België is behalve voor patat frites ook te porren voor bier. Het land kent nog opvallend veel kleine brouwerijen waar volgens ouderwetse methodes gebrouwen wordt. Bezoek op afspraak een van de vele kleine brouwerijen en laat u verrassen door de verschillen in smaak. 

Ardennen en Semois 

De Ardennen zijn populair bij actieve levensgenieters. In de Ardennen kunt u oneindig lange wandelingen maken door geurende naaldwouden, fietsen door de heuvels en kanovaren over de Semois. De streek van de Semois tussen de Ardennen en de Gaume biedt een sprookjesachtig landschap. 

Grotten van Han 

De grotten van Han worden beschouwd als een van de grootste grottencomplexen van Europa en vormen een compleet stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. De grotten liggen nooit ver weg van uw eigen vakantiewoning in België. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *