BEZIENSWAARDIGHEDEN IN ARDENNEN

De bezienswaardigheden de Ardennen zijn niet op een hand te tellen. Het dromerige La Roche ligt in een bocht van de rivier de Ourthe. Het kasteel mag u niet missen en de ruïne is nog steeds te bezoeken. Voor de actieve levensgenieters beginnen hier veel wandelingen, mountainbikeroutes en kajaktochten. 

Ardennen en watervallen 

De watervallen van Coo zijn een van de beroemdste attracties van de Ardennen. Deze watervallen in de rivier de Amblève zijn nog in al hun glorie te bewonderen. Het Plopsa COO attractiepark voor kinderen ligt onderaan de waterval en is zeer populair.  

Grotten van Han 

De mooiste grotten van de Ardennen zijn de indrukwekkende grotten van Remourchamps, de grotten van Hotton en natuurlijk de grotten van Han. De grotten van Han zijn een erg groot grottenstelsel gemaakt door de rivier de Lesse. 

Luik-Bastenaken-Luik 

Stavelot ligt te pronken aan de oevers van de Amblève. De Abdij herbergt drie musea en het circuit van Francorchamps is de meest opvallende naam in het rijtje. Voor wielertoeristen en wielerfanaten is Stavelot ook een belangrijk onderdeel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. 

Bronwater bij uw vakantiehuis 

Het natuurlijke bronwater van Spa heeft een geneeskrachtige werking die al in de 16e eeuw bekend was bij Koningen en beroemde componisten. In de loop van de geschiedenis werd Spa een kuuroord en kreeg het zelfs het eerste casino van Europa. Daarnaast is de stad natuurlijk bekend van het gebottelde water in kleine flesjes. 

Abseilen in Ardennen 

De Ardennen zijn populair bij sportieve levensgenieters. In de Ardennen kunt u oneindig lange wandelingen maken, abseilen langs gapende afgronden, fietsen door de heuvels en stoer kanovaren. De heuvels tussen de rivieren bieden een sprookjesachtig landschap en de kletterende watervallen liggen nooit ver weg van uw eigen vakantiewoning in de Ardennen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *