BEZIENSWAARDIGHEDEN IN ANTWERPEN

De bezienswaardigheden in Antwerpen zijn niet op een hand te tellen. Een aanrader is om met een gids een wandeltocht door historisch Antwerpen te maken. Ontdek beroemde bezienswaardigheden zoals het Steen, de Bourla en de Grote Markt. 

Antwerpen en de Vogeltjesmarkt 

De meeste Nederlanders kennen de Vogeltjesmarkt, maar iedere zaterdag wordt hier wordt hier ook de Vreemdelingenmarkt gehouden, met lekkernijen uit exotische landen. Neem vooral wat mee naar uw fraaie chalet in Antwerpen! 

Shoppen in Antwerpen 

De Meir is de grootste en bekendste winkelstraat van Antwerpen, maar wanneer u de kleine zijstraatjes induikt, kunt u genieten van een geheel andere sfeer met piepkleine winkeltjes waar u streekproducten kunt kopen zoals chocolade en kantwerk. 

Permanente tentoonstelling 

De MAS heeft een permanente tentoonstelling samengesteld uit het Volkenkundemuseum en het Scheepvaartmuseum. Het uitzicht vanaf het panoramadak over Antwerpen is fenomenaal en met wat geluk ziet u in de verte uw vakantiehuis bij Antwerpen liggen. 

Kathedraal bij uw vakantiewoning 

In Antwerpen vindt u ook de Onze-Lieve-Kathedraal uit de veertiende eeuw. Het 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. De kathedraal heeft prachtige beelden en fresco’s en zelfs een aantal werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens. 

Museum voor Schone Kunsten 

Antwerpen herbergt een aantal beroemde musea zoals het Museum Plantin-Moretus, het 

Middelheimmuseum, het Etnografisch Museum en het Rubenshuis, maar zeker ook de moeite waard is het in Het Zuid gelegen Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. 

Centraal Station 

Het Centraal Station wordt door velen beschouwd als zeer bezienswaardig. Na een grootscheepse verbouwing is er een gebouw ontstaan dat een architectonisch hoogstandje geworden is. Het station ligt nooit ver weg van uw fraaie vakantiewoning in Antwerpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *