BEZIENSWAARDIGHEDEN AAN DE COSTA BRAVA

Barcelona 

Bezienswaardigheden aan de Costa Brava zijn talrijk. De Catalaanse hoofdstad en badplaats Barcelona ligt eigenlijk niet aan de Costa Brava, maar wordt wel veelal als zodanig aangemerkt. Barcelona ligt meer in het gebied tussen de Costa Brava en de Costa Dorada. Barcelona is vooral de stad van Gaudí. Een Spaans architect en vormgever geboren in 1852 in Reus. 

Gaudí 

Gaudí heeft markante gebouwen en objecten vormgegeven, waarvan de Sagrada Familia de belangrijkste is. Aan deze kerk wordt nog steeds gewerkt en trekt dagelijks duizenden toeristen. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer, de kathedraal van Barcelona, Gaudi´s werken Parc Guell en Palau Guell, het Pablo Picasso Museum en natuurlijk Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. 

Fiqueres 

Figueres is een schilderachtige plaats 35 km ten noorden van Gerona. De plaats is vooral bekend omdat de surrealistische schilder Dali hier gewoond en gewerkt heeft. Het Dali museum herbergt een grote collectie Dali schilderijen. 

Gerona 

Dit is een van de best bewaard gebleven historische binnensteden van Spanje. Nauwe steegjes en steile straatjes met trappen vormen een prachtig decor. Andere bezienswaardigheden zijn de Joodse wijk, een prachtige kathedraal en de Arabische baden. 

Roses 

Dit is een van de meest favoriete toeristische bestemmingen aan de Costa Brava. Het is tevens een vissershaven met de grootste vissersvloot van de Costa Brava. Een bezoek aan de vismarkt van Roses mag u niet missen. De ligging van het strand van Roses is ronduit prachtig en wereldberoemd om zijn schitterende zonsondergang. Bezienswaardigheden aan de Costa Brava zijn vaak wereldberoemd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *